Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Direct en vanuit het hart. Bij noodsituaties in Nederland en bij rampen en conflicten wereldwijd. We zijn erg trots op onze lange relatie met een organisatie als Het Rode Kruis. Voor zowel de interne als externe communicatie hebben we in de afgelopen jaren velen films en animaties gemaakt. Met als hoogtepunt natuurlijk de projecten van Het Rode Kruis die we in het buitenland hebben mogen bezoeken.

ANIMATIE AED

Een hartstilstand. Weet jij wat je moet doen?

Deze animatie hebben we gemaakt, na aanleiding van de wens om mensen te stimuleren de EHBO-app te installeren. Een app die helpt in geval van een noodsituatie.

Om deze boodschap over te brengen hebben we gekozen voor een animatie in een simplistische maar kenmerkende stijl. Natuurlijk hebben we naar de huisstijl van Het Rode Kruis gekeken, om er voor te zorgen dat de animatie naadloos aansluit bij hun identiteit. Inmiddels is de animatie al goed bekeken op verschillende kanalen en doet de animatie precies wat deze moet doen!

ONDERSTEUNING CROWDFUNDING PLATFORM

Een steentje bijdragen aan levensreddende projecten.

Ontbossing van hellingen in Haïti zorgt voor erosie en overstromingen. Deze bedreigen levens, landbouwgronden en huizen. Het Rode Kruis plant samen met de lokale bevolking grassen op de kale hellingen. En in het midden van de ravijn komt een cascade van dammetjes. Zo wordt het water afgeremd en is de afvoer gelijkmatiger.

Het Rode Kruis vroeg ons om een reeks video’s te maken die kunnen worden gebruikt ter ondersteuning van de crowdfunding-campagne. Hier voor zijn we samen met Het Rode Kruis afgereisd naar Haïti om de verschillende projecten te bezoeken.

ANIMATIE - iTEL ALERT

Wij zijn hier om te helpen.

Tijdens een noodsituatie is het belangrijk dat hulpverleners zo snel mogelijk worden gealarmeerd. Het Rode Kruis alarmeert vrijwilligers voor Bevolkingszorg via een alarmeringssysteem genaamd iTel alert.

Hoe werkt iTel en wat betekent dit voor jou als vrijwillige hulpverlener? In deze animatie leggen we het uit. Alle karakters en illustraties in de animatie zijn met de hand getekend en vervolgens geanimeerd.