De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen oftewel de HAN investeert in onderwijs en onderzoek. Vanuit de campussen in Arnhem en in Nijmegen verzorgt de HAN voor ongeveer 34.000 studenten maar liefst 80 bachelor- en masteropleidingen.

WHAT'S YOUR PART?

Steeds vaker hoor je dat er verkeerde studiekeuzes worden gemaakt. Dat is de reden waarom de HAN voor de faculteit techniek (bestaande uit 15 opleidingen) een serie promotionele films wilde laten maken. Om oriënterende havisten hier mee te helpen bij het maken van een juiste studiekeuze. Als invulling van deze wens hebben we er voor gekozen om de doelgroep aan te spreken met echte passionele verhalen, van echte studenten.

— QUOTEVIDEO’S

Studenten geven antwoord op veel gestelde vragen.

Voor het maken van de films hebben we echte studenten gescreend. Deze studenten hebben we voor de uitwerking van de scripts en scenario’s een aantal vragen hebben gesteld en dit op genomen in onze greenscreen studio.

Naast dat het ons een goede inzage gaf in de personaliteit en de visie van de studenten gaven deze opnames antwoord op veel gestelde vragen van de doelgroep, namelijk de orienterende havist. Vandaar dat we deze opnames hebben verwerkt tot een serie video’s voor het gebruik op social media, waarmee de boodschap van de gehele campagne wordt versterkt.

— DE FILMS

Wat heeft deze studenten geïnspireerd om te kiezen voor een technische studie?

Wat kun jij betekenen voor techniek? Wat is jouw drijfveer? Een serie verhalen die oriënterende havisten inspireert op basis van passie en ze hiermee helpt met het maken van een juiste studie keuze.

In iedere film staat één echte HAN-student centraal. De films zijn op te delen in drie stukken, namelijk: Het dagelijks leven van de student, het leven op school en het eventuele werkveld na het afronden van de desbetreffende studie. Dit geeft een goed beeld over hoe je leven er uit kan komen te zien wanneer je zou kiezen voor één van deze studies.

— OVERKOEPELENDE FILM

Wat betekent techniek voor jou?

Naast de 15 specifieke opleidingsfilms hebben we ook een overkoepelende film gemaakt waarin alle films en quotevideo’s samen komen tot één geheel.

De opleidingsfilms en de overkoepelende film zijn bedoel als content voor de website: www.hanstudeertechniek.com. Een algehele site waarop het oriënteren naar een technische studie makkelijk wordt gemaakt. De overkoepelende film dient als opening voor de homepage en is daarnaast uitermate geschikt voor het gebruik tijdens de open dagen.

TECH TOUR - EXCURSIES

Zit je in je laatste jaar en weet je zeker dat jouw toekomst in de techniek ligt? Twijfel je nog over bijvoorbeeld de opleiding Elektrotechniek, HBO-ICT of Werktuigbouwkunde? Hiervoor organiseert de HAN een aantal excursies naar hightechbedrijven in de regio. Hiervan hebben wij een sfeerimpressie gemaakt om een beeld te geven van wat je van zo’n excursie kunt verwachten.

5 middelbare scholen, 80 scholieren en 6 hightechbedrijven.

Zo’n kijkje achter de schermen kan scholieren helpen te kiezen voor de opleiding die het best bij hun past. Ze bezoeken twee of drie bedrijven op één dag.

Om dit geheel vast te leggen is onze cameraman mee geweest tijdens deze excursies om hiervan mooie beelden te schieten. Tijdens zo’n excursie gebeurd er natuurlijk van alles en is het lastig om dingen te regisseren. Vandaar dat het belangrijk is dat je als cameraman oog hebt voor de dingen die van belang zijn, zodat je een montage kunt maken die het juiste verhaal en gevoel over brengt.

SELECTIE & PLAATSING

Voor een aantal voltijdopleidingen melden zich jaarlijks meer aankomend studenten aan bij de HAN dan er plaatsen beschikbaar zijn. Dit zijn de zogenaamde numerus fixusopleidingen, waarvoor een Selectie & Plaatsing procedure geldt. Hiervoor hebben we een animatie gemaakt waarin er wordt uitgelegd welke stappen je moet ondernemen om je aan te melden voor Selectie & Plaatsing.

Numerus fixus staat voor een vastgesteld aantal plaatsen.

De procedure bestaat uit 10 stappen. Om al deze informatie behapbaar te maken hebben we gekozen voor een cartoon-stijl. Alle karakters en illustraties in de animatie zijn met de hand getekend en vervolgens geanimeerd.

Voor een animatie die ruim vier minuten duurt was dit natuurlijk aardig wat teken- en animeerwerk, wat ook nog eens een belangrijke en informatieve boodschap op een duidelijke manier over moest brengen. Volgens ons is dat redelijk gelukt!