El Qatarijne is een stijlvol, elegant en exclusief restaurant in Utrecht, dat streeft naar de perfecte smaakbeleving voor hun bezoekers. Een restaurant waar culinaire traditie en innovatie op mediterrane wijze samensmelten. De keuken is van origine Ottomaans en bevat Westerse invloeden, ofterwijl ‘East Meets West’.

titel-referenties-01

titel-kleurgebruik-01

In de huisstijl werken we met twee primaire kleuren; ‘antraciet-blauw’, geïnspireerd is op de kleur van een sterrenhemel en ‘goud’, die is afgeleid van de zandkleur van de Sahara.

Pantone 548 C

Pantone 871 C

Goudfolie

titel-typografie-01

typografie

titel-beeldmerk-01

Het beeldmerk is geïnspireerd op het zand van de Sahara en de magie van de sterrenhemel (Lees: 1001 nachten). Daarnaast zit de maan uit het symbool van de Ottomaanse vlag verwerkt in het beeldmerk om nog eens subtiel naar de origine van de keuken te refereren.

beeldmerk-antraciet

beeldmerk-transparant

beeldmerk-wit-transparant

titel-logo-01

Het logo van El Qatarijne is geïnspireerd op de origine van de keuken, namelijk Ottomaans met een vleugje Westers, ofterwijl ‘EAST MEETS WEST’. El Qatarijne staat voor klasse, smaak en passie. Deze komen samen in het logo van El Qatarijne, waarin de drie kernwaarden zijn samengesmolten. Door de vorm kan het logo herkenbaar op verschillende uitingen worden geplaatst. Het logo is opgebouwd uit een woordmerk met een ruime spatiëring waarvan het beeldmerk onderdeel is, namelijk: de gestileerde ‘Q’. De pay-off ‘RESTAURANT’ is in een duidelijke, complementaire en leesbare letter geplaatst zodat het helder is wat het bedrijf doet en het woordmerk versterkt. 

logo-antraciet

logo-wit-2

logo-wit-transparant-2

titel-slogan-01

De slogan is een vertaling van het concept van het restaurant, namelijk de samensmeltende Westerse en Oosterse invloeden. Deze is vormgeven zodat het naadloos aansluit bij het logo en de rest van de huisstijl.

slogan-antraciet

slogan-wit

slogan-wit-transperant