De Variabele levert denkkracht en werkkracht: ze zijn een kenniscentrum én uitvoeringsorganisatie voor vastgoedonderhoud. Ze helpen vastgoedbeheerders in heel Nederland om onderhoud en strategisch voorraadbeheer zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen.

VASTGOED LEVENSWEG

Vastgoed Levensweg is een serious game die vastgoedbeheer nóg efficiënter maakt. Vastgoed Levensweg neemt u mee op reis van de initiatiefase naar de definitiefase in vastgoedprojecten. Wat komt u onderweg allemaal tegen? Waar moet u aan denken? Welke risico’s zijn er? En welke kansen? Dit alles visualiseren we in de onderstaande 3D-animatie.

De Variabele had het idee om een bordspel als metafoor te gebruiken om uit te leggen hoe je stap voor stap het landschap van risico’s en kansen doorloopt. Wat is de kortste route naar succes? Dit hebben we gevisualiseerd in deze 3D animatie welke uiteindelijk getoond werd op het grote doek bij de CineMec in Nijmegen. Waar ze de mogelijkheid hadden om de film in stereoscopisch 3D te tonen. Deze kans hebben we uiteraard niet laten liggen.

Het ontwerp van de ‘map’ werd als 2D aangeleverd. Aan ons de klus om dit platte plaatje om te zetten naar een 3D omgeving. Dit betekend dat we de gehele map compleet hebben nagebouwd in 3D door alle elementen na te modellen, waarbij we ook moesten zorgen dat ze de zelfde look & feel hielden als het ontwerp. Vervolgens is deze wereld tot leven gebracht door het te animeren. Uiteindelijk hebben we de animatie omgezet naar stereoscopisch 3D, waardoor deze tijdens de première als een echte bioscoopfilm met een 3D-bril gekeken kon worden. Tevens hebben we de ontwerpen en de drukwerkbegeleiding van het promotiematriaal voor de première verzorgd, waaronder: Roll-up banners, levens grote cardboard cutouts en filmposters.

De filmposters