Bollegraaf Recycling Solutions is de handelsnaam van Bollegraaf Recycling Machinery BV en Lubo Systems BV. Met meer dan 55 jaar ervaring op het internationale toneel, is Bollegraaf Recycling Solutions een van de meest competente providers wereldwijd. Bollegraaf Recycling Solutions is een marktleider in de ontwikkeling van sleutelklare sorteersystemen voor enkelvoudig afval, stedelijk afval, bouw- en sloopafval, kunststofafval en luchtscheidingstechnologieën in Europa, Noord-Amerika en Canada.

BOLLEGRAAF VR EXPERIENCE

Bollegraaf ontwikkeld turnkey-recyclingsystemen voor bedrijven over de hele wereld. Deze gigantische systemen zijn natuurlijk niet mee te nemen naar de klant. ‘Hoe kunnen we deze enorme installaties nu tonen aan de klant zonder dat ze hiervoor de halve wereld hoeven af te reizen?’ Wij hadden wel een idee: Een VR-applicatie!

Altijd en overal een complete afvalverwerkingsinstallatie op zak.

Voor het maken van de VR applicatie hebben we de CAD-bestanden van de installaties omgezet naar bewerkbare bestanden bestaande uit polygonen. Hier door konden we het animeren en er fotorealistische 4K renders van maken voor de ultieme VR-ervaring. Vervolgens is er van deze scenes een app gemaakt, zodat deze overal via een smartphone in combinatie met een VR-bril te bekijken is.

Bollegraaf lanceerde deze VR-beleving op WasteTech 2017. De VR applicatie maakte het mogelijk om de schaal en complexiteit van Bollegraaf’s uitzonderlijke turnkey-recyclingsystemen over te brengen. Door het wonder van VR konden de bezoekers kennismaken met de specialistische apparatuur voor het scheiden van MSW, kunststoffen, enkelvoudig afval, bouw-, sloop- en industrieel afval dat Bollegraaf als marktleider heeft onderstreept.

 

Voor iedereen die de fantastische installatie thuis wil ervaren, download de gratis app:

 

> iOS
> Android

VERRIJKING VAN DE VR-EXPERIENCE

Naast de wens om door middel van de VR-applicatie een gevoel van schaal en complexiteit van de installaties te creëren, had Bollegraaf de wens om wat meer uitleg te geven bij de innovatieve werking van verschillende onderdelen van een installatie. Hiervoor hebben we een aantal animaties gemaakt en deze verwerkt in de VR-applicatie.

Prachtig afval

Wanneer men binnen de VR-applicatie bij een onderdeel staat wat tekst en uitleg nodig heeft. Popt er een scherm op waar een animatie op te zien is. Zo zie je bijvoorbeeld hoe het afval door de machine loopt en automatisch wordt gescheiden en gesorteerd.

We zijn begonnen met het onderzoek naar de input en output van deze machines. Wat gaat er de machine in? En wat komt er uiteindelijk uit? Dit is essentieel om ervoor te zorgen dat de animatie zo exact mogelijk naar realiteit wordt weergegeven. Vervolgens zijn er tientallen afvalstukken gemodelleerd, hiervoor hebben we echt afval als referentie gebruik. Tot slot is er van deze verschillende modellen een afvalstroom gemaakt welke met hulp van wiskundige formules is geanimeerd om een realistische in- en output van de machines te simuleren.